субота, 28 листопада 2015 09:32

Клімкін назвав варіанти покарання винуватців катастрофи "Боїнга"

Клімкін назвав варіанти покарання винуватців катастрофи "Боїнга"
Фото: 112.ua

Спільна група з розслідування авіакатастрофи рейсу МН-17 розглядає два варіанти притягнення до відповідальності винуватців трагедії.

Про це у п'ятницю на брифінгу в Нідерландах повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає "Укрінформ".

"У нас є кілька опцій. Колись ми підготували кращу з них - це створення міжнародного трибуналу, який був би повністю транспарентним і підзвітним Раді безпеки. Росія залишилася єдиною, яка не просто не підтримала цей трибунал, а спеціально наклала вето. Нині одна з опцій - це створення трибуналу на основі угоди між нашими країнами, інша - це угода про використання національних юрисдикцій ", - сказав Клімкін.

Зараз, за словами міністра, Нідерланди, Бельгія, Малайзія, Австралія та Україна діють спільно, дотримуючись єдиної позиції. Клімкін наголосив на важливості притягнення до відповідальності винних у катастрофі "Боїнга".

"Зараз ми бачимо деякі варіанти, як це зробити через національну юрисдикцію. І як це зробити через суд, який може бути створений на основі угоди", - сказав він.

Як відомо, 17 липня 2014 року у небі над Донбасом був збитий пасажирський лайнер рейсу МН-17 "Малайзійських авіаліній". Внаслідок катастрофи загинули 298 людей.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін назвав варіанти покарання винуватців катастрофи "Боїнга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути