пʼятниця, 12 листопада 2010 10:19

Київський зоопарк приспав і розпродав 70% тварин

Київський зоопарк приспав і розпродав 70% тварин

У Київському зоопарку зникло 47% колекції тварин.

Про це розповіла прес-секретар звіринця Анжела Комарова.

Зникли дрібні, але дуже недешеві тварини і птахи. Наприклад, пара білих какаду (вартість $3-5 тис.). Це була єдина на території СНД пара рідкісних птахів, що приносять потомство у неволі. Точно так само безслідно зникли пари сенегальських і конголезьких папуг (по $1,5-2 тис.), лисий ібіс ($50-300), ара ($3-5 тис.). Крім екзотичних пернатих, в зоопарку зникли сови ($1,5-2 тис.), чаплі ($2 тис.), павичі ($0,5-1,5 тис.) і з півсотні мавп.

"Зараз КРУ веде перевірку, і сказати точно, скільки саме зникло тварин, що з ними трапилося, можна після закінчення роботи. Зараз відомо, що за два роки колекція зменшилася на 47%", - сказала Комарова.

Співробітники зоопарку стверджують, що зникло набагато більше - до 70% тварин.

"У нас є підозра, що, наприклад, мавп могли присипляти. Хворих, старих, щоб не витрачатися на лікування. Попереднє керівництво називало це оптимізацією колекції. За останній рік у зоопарку дирекція знесла водойму для птахів площею 700 кв. м, в результаті зникли десятки рідкісних чапель. Всього ж зникло близько сотні птахів. З 80 видів риб в експозиції зараз виставлено всього 5", - розповів один зі співробітників зоопарку.

У зникненні звірів і птахів звинувачують колишнє керівництво звіринцю.

"У зоопарку ніщо не зникає без волі директора. Ще в минулому році посередники з чорного ринку пропонували купити приматів і екзотичних папуг. Вони не приховували, що птахи саме з Київського зоопарку", - сказав директор Ялтинського зоопарку Олег Зубков.

Зараз КРУ розшукує всі документи, які б пролили світло на зникнення тварин. Нинішнє керівництво зоопарку ситуацію не коментує, очікуючи висновки КРУ.

Нагадаємо, раніше президент товариства з захисту тварин Великої Британії Джон Руейн заявив, що протягом останніх півтора років з Київського зоопарку зникли 54 мавпи.

Європейські захисники тварин вимагають закрити столичний звіринець.

Як відомо, колишній директор КП "Київський зоопарк" Світлана Берзіна з 14 жовтня була звільнена з посади. При ній у зоопарку померло чимало тварин. Тільки у 2010 році - слон Бой, зебра, зубр, верблюд, бізон, амурський тигр, пінгвіни, шимпанзе.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Київський зоопарк приспав і розпродав 70% тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути