Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2010 15:11

Захисники тварин лякатимуть європейців відео з України

Захисники тварин лякатимуть європейців відео з України

Європейські захисники тварин планують найближчим часом звернутися в Європейську асоціацію зоопарків і акваріумів (EAZA) з рекомендаціями закрити Київський зоологічний парк.

"Я буду рекомендувати керівництву EAZA закрити Київський зоопарк... Ми (європейські захисники тварин ) сприймаємо цей зоопарк як в'язницю для безневинних тварин і вважаємо, що краще його закрити. Такі умови не відповідають європейським стандартам", - сказав на прес-конференції у четвер президент товариства захисту тварин Великої Британії Naturewatch Foundation Джон Руейн.

Він звернув увагу на те, що влада української столиці практично не займається питаннями утримання вихованців зоопарку, а також не має наміру вирішувати проблему бездомних тварин гуманним чином.

"Учора ми зустрічалися з паном Голубченком (заступник глави Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко ) і представниками менеджменту, що займаються питаннями бездомних тварин. Ми звернули увагу, що органи влади або нічого не розуміють, або не хочуть вирішувати проблему", - поділився враженнями Руейн.

Він також проінформував, що в середу ввечері одержав відеозаписи з різних регіонів України, в основному зі східних, з фіксацією фактів отруєння бездомних і домашніх тварин.

"Після повернення в Англію ми створимо сайт, на якому будемо показувати це жахливе відео", - розповів про свої плани президент товариства захисту тварин Великої Британії.

Він також підкреслив, що випадками з незаконним знищенням тварин, зокрема, шляхом отруєння невідомою отрутою, у країні повинні займатися "на найвищому рівні".

У свою чергу, президент товариства захисту тварин Австрії Tierhilfwerk Крістіан Янач висловив співчуття, що за 14 років їхньої роботи з боротьби за права тварин в Україні досягнень мало.

"Ми домоглися тільки закриття шкуродерні в Пирогово (Київська область) і появи там притулку для бездомних тварин ще при мерові Олександру Омельченку", - констатував він, додавши, що надалі керівництво столиці лише "давало обіцянки, але результат нульовий".

Президент Міжнародного товариства захисту тварин "SOS" Тамара Тарнавська прогнозує, що напередодні Євро-2012 ситуація з безжалісним знищенням бездомних тварин буде тільки погіршуватися.

"Чим ближче до Євро-2012, тим більше буде нарощуватися проблема в цьому відношенні", - сказала вона.

При цьому, за словами Тарнавскої, чиновникам вигідна наявність бездомних тварин, оскільки поки вони є - існують і спеціальні служби і підприємства, що повинні займатися гуманним законним утриманням таких тварин.

"Виділяються досить великі кошти (для рішення проблеми бездомних тварин ), але вони йдуть на зарплати цим працівникам", - відзначила президент Міжнародного товариства захисту тварин "SOS".

У ході прес-конференції журналістам були продемонстровані кілька сюжетів, що ілюструють загибель собак від невідомої отрути.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Захисники тварин лякатимуть європейців відео з України ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути