пʼятниця, 29 жовтня 2010 08:37

У столичному звіринці помруть ще 43 тварини

У столичному звіринці помруть ще 43 тварини

Новий керівник Київського зоопарку Олексій Толстоухов вперше після свого призначення зібрав журналістів. Він розповів, що у звіринці багато старих і хворих тварин.

"Ветеринарна служба провела оцінку колекції тварин зоопарку. Більшість із них - у нормальному стані. Але є 43 тварини, які пережили свій біологічний вік", - зауважив він.

Толстоухов уточнив, що з великих тварин доживають свій вік бегемот, лев і шимпанзе.

"Водночас у нас багато молодих тварин, від яких чекаємо поповнення. Регулярно народжуються дитинчата у мавп, у копитних", - додав новий керівник зоопарку.

Останнім часом у пресі почала з'являтися інформація про те, що в Києві може з'явитися новий слон.

"Пропозицій по слону багато. Вони розглядаються, але ми не можемо привезти таку велику і дорогу тварину і поселити в неналежних умовах. Спочатку відремонтуємо слоновник, а потім будемо вирішувати питання з придбанням. Це ж стосується і покупки інших тварин", - сказав Толстоухов.

Щодо своїх планів на найближче майбутнє, він зауважив: "Нам би зиму пережити".

За словами Толстоухова, зараз його команда працює над фінансовим планом і планом соціально-економічного розвитку зоопарку - наступного року КМДА пообіцяла виділити звіринцю 15 млн гривень.

"Будемо домагатися поновлення членства в Європейській асоціації зоопарків та акваріумів. Їхні вимоги - привести територію і умови утримання у відповідність до норм, переглянути книгу раціонів. Нас виключили в 2007 році. За правилами, тільки через 5 років ми можемо домагатися відновлення, хоча звучали обіцянки, що нас готові прийняти і раніше", - розповів Толстоухов.

Нагадаємо, вже колишній директор зоопарку Світлана Берзіна потрапила до Топ-5 найгірших керівників звіринців у світі в рейтингу "Директорів цих зоопарків треба посадити у в'язницю".

Київський зоопарк захисники тварин визнали таким, де не можна утримувати звірів.

Тільки за останній рік в столиці Україні загинули бізон, амурський тигр, ведмідь, зебра, броненосець, 13 великих пернатих і кінь Пржевальського. Найбільш гучною виявилася смерть слона Боя, найбільшого індійського слона серед всіх європейських зоопарків.

Газета по-київськи

Зараз ви читаєте новину «У столичному звіринці помруть ще 43 тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути