вівторок, 02 листопада 2010 05:30

У київському зоопарку помруть 43 тварини

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Серед великих тварин у столичному звіринці доживають свій вік бегемот, лев і шимпанзе. Про це розповів його керівник Олексій Толстоухов. Загалом же можуть померти 43 звірі. Деякі з них старі, інші — хворі.

— У цьому зоопарку можуть більше тварин померти. Їх колекцію давно не поповнювали, а вони старіють. Без членства в Європейській асоціації зоопарків офіційно перевезти звірів через кордон важко. Хіба всередині країни брати, — розповідає президент Міжнародної організації захисту тварин "SOS" Тамара Тарнавська. Вона впродовж 10 років вивчає ситуацію в столичному звіринці.

З Європейської асоціації зоопарків та акваріумів столичний звіринець виключили 2007 року. Щоб туди знову потрапити, треба привести територію та умови утримання у відповідність до норм, переглянути книгу раціонів.

— Олексію дісталася важка спадщина. Коли він прийшов робити в зоопарк, то навіть котельня не працювала, тварини мерзли у вольєрах. У мене є інформація, що екс-директор Берзіна розпродала частину колекції птахів зоопарку. А головному ветеринару Марунчіну ніколи займатися звірами, бо в нього свій бізнес. Він лікує тварин бізнесменів і чиновників, — продовжує Тамара Тарнавська. — Поки що не можу сказати стовідсотково, що зоопарк потрапив у хороші руки. Ми даємо директору півроку, а потім визначимося критикувати чи допомагати йому.

За останній рік у столичному зоопарку померли бізон, амурський тигр, ведмідь, зебра, броненосець, 13 великих пернатих, кінь Пржевальського, індійський слон Бой.

Зараз ви читаєте новину «У київському зоопарку помруть 43 тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути