Ексклюзиви
пʼятниця, 18 грудня 2009 14:33

Київ нарешті почав посипати дороги сіллю

Київ нарешті почав посипати дороги сіллю

Київська влада повідомила, що вся спеціальна дорожня техніка міста - снігоочисники, солерозкидачі, навантажувачі посипних матеріалів, снігонавантажувачі, трактори з очисним устаткуванням - готова до роботи.

Як повідомили в комунальній корпорації Київавтодор, усі 298 машин корпорації вже працюють на вулицях і дорогах столиці.

З них 80 машин оснащено спеціальним обладнанням для розкидання солі. Ці машини мають спеціальні бортові комп"ютери, які дозволяють дозувати реагенти автоматично. Комп"ютер враховує не тільки погодні умови, але і швидкість руху автомобілів і, залежно від цього, дозує сіль в діапазоні від 5 до 40 грамів на квадратний метр.

Крім того, спеціальні бригади працівників Київавтодору несуть цілодобову вахту. Їх забезпечено всім необхідним для термінової ліквідації снігових заметів та ожеледиці. Додатково розчищають майданчики на зупинках громадського транспорту ще 116-140 дорожніх робітників.

У даний час підприємствами корпорації заготовлено 30 тисяч тонн спеціального реагенту проти ожеледиці - технічної солі.

З початку зими для обробки проїзної частини і тротуарів уже використано понад 2 тисячі тонн технічної солі та 450 тонн фрикційних матеріалів.

Як повідомили в міськадміністрації, тільки з початку снігопаду 17 грудня 2009, який тривав до 03:00 18 грудня, служби Київавтодору використовували 1 тис. 600 тонн технічної солі.

Нагадаємо, що 11 грудня перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко в своєму інтерв"ю заявив, що цієї зими столиця повністю готова до подолання проблеми снігопадів і ожеледиці.

Як повідомлялося раніше, для боротьби з ожеледицею цієї зими вулиці Києва традиційно посипатимуть технічною сіллю, для чого планується заготовити її в обсязі 36 тонн. Про це заявив генеральний директор комунальної корпорації Київавтодор Георгій Глинський.

Зараз ви читаєте новину «Київ нарешті почав посипати дороги сіллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути