пʼятниця, 18 грудня 2009 13:02

Українці гинуть від переохолодження

Українці гинуть від переохолодження

У столиці зафіксовано перший випадок смерті від переохолодження.

Про це муніципальній газеті "Хрещатик" повідомив начальник прес-служби ГУ МВС Києва Володимир Поліщук.

"Розпочалася сумна статистика. 16 грудня до столичної лікарні швидкої допомоги поступила особа без певного місця проживання, замерзла на вулиці. Та лікарям, на жаль, не вдалося її врятувати, тож за кілька годин вона загинула", - сказав Поліщук.

За його словами, наразі рано говорити про якісь прогнози щодо ситуації з безпритульними в період морозів.

"Можу сказати лише, що статистика замерлих та загиблих бездомних у холодні зими завжди існує. Останнім часом близько тисячі осіб побували в нашому приймальнику-розподільнику, де ми намагалися їм допомогти, але про надання житла таким людям ми подбати не в стані", - сказав Поліщук.

Як відомо, задля запобігання нещасним випадкам від перемерзання серед столичних бездомних у період з 1 грудня до 1 квітня мерія організувала соціальне патрулювання, щоб забезпечити бездомних та безпритульних громадян гарячим харчуванням, теплими речами і взуттям.

У Тернопільській області від переохолодження помер 57-річний чоловік, повідомляє сьогодні вранці МНС. Трагедія сталася вчора, 17 грудня, у селі Синьков Заліщицького району на півдні області.

Тіло чоловіка знайшли в його власному будинку, медики констатували, що смерть настала внаслідок переохолодження.

Крім того, до Лановецької центральної районної лікарні з переохолодженням було госпіталізовано 34-річного місцевого мешканця. Медики поставили йому діагноз обмороження ІІІ-ІV ступеня пальців нижніх кінцівок.

Нагадаємо, у зв"язку з різким похолоданням МНС закликало громадян України вжити всіх необхідних заходів, щоб уберегти себе і своїх близьких від переохолодження та обмороження.

Рятувальники рекомендують скоротити перебування на морозі і без необхідності не виходити на вулицю. У МНС радять ретельно підбирати одяг: не надягати тісний одяг і взуття, бо це сприяє зменшенню кровообігу і швидкому замерзанню.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Українці гинуть від переохолодження ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути