Ексклюзиви
середа, 02 червня 2010 10:59

Китаянка порізала 9 сплячих пасажирів поїзда

Китаянка порізала 9 сплячих пасажирів поїзда

Рано вранці першого червня на північному сході Китаю озброєна ножем жінка напала на сплячих пасажирів поїзда, встигнувши ранити дев'ять осіб.

Жінка, якій, за описами свідків, близько 40 років, йшла з купе в купе і мовчки завдавала ударів ножем сплячим людям, поки хтось із пасажирів не підняв тривогу. Спільними зусиллями зловмисницю завалили на підлогу і знешкодили.

Поїзд, в якому стався інцидент, йшов з Харбіна в Хебей. Поранені пасажири отримали медичну допомогу на найближчій станції. Наскільки серйозними виявилися отримані ними пошкодження не повідомляється. Ніяких подробиць про жінку не повідомляється.

Різанина в поїзді стала черговим епізодом у списку випадків безглуздих проявів агресії в Китаї. Того ж дня в провінції Хунан якийсь чоловік, який працював охоронцем у банку, розстріляв у залі суду трьох суддів, поранив ще трьох людей в натовпі і застрелився сам.

Навесні 2010 року на території Китаю сталося кілька нападів на дитячі садки і школи. Жертвами цих атак стали близько трьох десятків осіб (в основному діти), понад 80 людей було поранено. Нападники, як правило, пояснювали свої дії проблемами в особистому житті.

Причини кривавих атак викликають тривалі дискусії. Експерти сходяться на думці, що раптові напади агресії в Китаї пов'язані з тим, що влада не звертають належної уваги на психологічне здоров'я громадян в умовах динамічного розвивитку економічної сфери країни.

Lenta.ru, GZT

Зараз ви читаєте новину «Китаянка порізала 9 сплячих пасажирів поїзда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути