пʼятниця, 10 червня 2011 12:04

Китай манить до себе пустельними подорожами

Аймак Алашань на півночі Китаю називають "пустельною землею". На території аймака розташовано три пустелі, а саме: Паданьцзілінь, Тенгер і Улан-Бух. Їх загальна назва - пустеля Алашань. За величиною вона посідає друге місце в Китаї. Пустеля займає 93,15% від загальної площі всього аймаку. Тут випадає дуже мало опадів. Навесні і влітку часто бувають піщані бурі.

У селищі Ецзіне знаходиться один з трьох найбільших районів, де ростуть ліси з евфратських тополь у світі. Починаючи з 2000 року, щорічно в жовтні тут проводиться туристичний фестиваль. У це селище, де постійно живе не більше 20 тисяч чоловік, приїжджає приблизно 200 тисяч любителів робити фотографії.

Поліпшення роботи транспорту створило сприятливі умови для залучення сюди туристів з різних куточків країни та з-за кордону.

В міру поліпшення екологічної обстановки, число туристів, що приїжджають в район Алашань на екскурсії, безперервно збільшується. Біля підніжжя гір Хеланьшань місцеві скотарі монгольської національності займаються домашнім туризмом, який подобається багатьом приїжджим. Вони вирощують екологічно чисті овочі, розводять рибу. Це привертає багато туристів.

Зараз ви читаєте новину «Китай манить до себе пустельними подорожами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути