пʼятниця, 11 квітня 2008 13:07

Кияни з вадами зору зможуть знайти метро на звук

До кінця травня усі входи до станцій метрополітену у Києві будуть обладнані звуковими орієнтирами, що сприятимуть орієнтуванню людей з вадами зору.

Як повідомляється на офіційному веб-порталі КП "Київський метрополітен", у першому кварталі цього рок 16 звукових орієнтирів уже було встановлено на ряді станцій метрополітену: "Дарниця" (обидва виходи), "Хрещатик", "Театральна", "Майдан Незалежності", "Площа Льва Толстого", "Золоті ворота", "Палац спорту", "Академмістечко", "Либідська" і "Кловська".

Для обладнання усіх входів до станцій метрополітену загалом буде придбано 76 спеціальних приладів.

Як інформує Київський метрополітен, його спеціалістами розроблено проектну документацію на розміщення мультимедійних рекламних дисплеїв, аналогічних тому, що вже встановлений на Сирецько-Печерській лінії на перегоні між станціями "Лук"янівська" та "Золоті Ворота", між станціями "Печерська" і "Дружби Народів".

КП "Київський метрополітен" укладено договір на встановлення аналогічних дисплеїв на перегонах між станціями "Театральна" і "Хрещатик", "Республіканський Стадіон" і "Площа Льва Толстого", "Майдан Незалежності" і "Площа Льва Толстого", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кияни з вадами зору зможуть знайти метро на звук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути