пʼятниця, 20 квітня 2012 09:17

Керч виявилась найгіршим містом для проживання

Керч, Макіївка і Слов'янськ зайняли три останні місця в рейтингу розвитку міст, який щорічно проводить тижневик "Коментарі". Про це на прес-конференції заявив шеф-редактор "Коментарів" Вадим Денисенко.

За його словами, якщо говорити про обласні центри, то найнижче місце в рейтингу займає Херсон.

П'ятірку лідерів за сумою набраних балів склали Київ, Хмельницький, Севастополь, Тернопіль та Дніпропетровськ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місто Сніжне провалюється під землю

"Коментарі" порівняли 45 найбільших міст України за 25 критеріями, які характеризують демографічну ситуацію і безпеку життя, зайнятість, доходи і витрати населення, витрати міських бюджетів, розвиток міської інфраструктури протягом минулого року.

Ялта стала містом із найвищим рівнем злочинності з показником 287. Крім них, до десятки найгірших на півдні України також потрапили Євпаторія (242, 43-е місце), Бердянськ (207, 41-е місце), Керч (194, 40-е місце) і Сімферополь (188, 39-е місце) .

Не змогла обігнати столицю кримської автономії Одеса - 633,5 бала і 18-е місце.

Тільки 30-е місце отримало Запоріжжя (519 балів). У місті невисокі витрати на соціальний захист (675 грн. / Чол.) І культуру і мистецтво (74,3 грн. / Чол.); низький показник введеного в експлуатацію житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримське курортне місто знову залило нечистотами

В останній десятці підсумковій таблиці щільною групою розташувалися поспіль Миколаїв, Мелітополь, Бердянськ і Херсон, зайняли відповідно 36-39 місця. Кожне з міст виступило антилідером за якимось одним критерієм. Так, в Миколаєві - найнижчі витрати на охорону здоров'я, в Мелітополі - найменша середньомісячна зарплата, в Бердянську - найменша питома чисельність штатних працівників, а в Херсоні - найбільший приріст заборгованості по зарплаті.

Керч, що зайняла останнє місце, входить до четвірки міст з найнижчою часткою штатних працівників і увійшла в число шести міст з найвищою заборгованістю по зарплатні на душу населення. У Керчі також дуже низька народжуваність - 8,4 новонароджених на тисячу населення, передостаннє місце.

Зараз ви читаєте новину «Керч виявилась найгіршим містом для проживання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути