четвер, 06 вересня 2012 09:36

Каталонія почала процес відокремлення від Іспанії

Каталонія почала процес відокремлення від Іспанії
Про свою незалежність оголосило місто Сан-Педро-де-Торельо. Фото: euromag.ru

Міська рада каталонського муніципалітету Сан-Педро-де-Торельо ухвалила рішення про визнання незалежності міста від центральної влади Іспанії. Про це пише іспанське видання HERALDO, зазначає Укрінформ.

"Більшість депутатів міської ради Сан-Педро-де-Торельо схвалили проект резолюції "Про вільну каталонську територію", - зазначається у повідомленні. Крім того, депутати Сан-Педро-де-Торельо закликали парламент Каталонії упродовж двох місяців проголосувати в односторонньому порядку за національну незалежність всього автономного регіону, провівши референдум. Законодавці, зокрема, пропонують парламенту Каталонії перейти до "рішучих дій" - створити власні міністерства фінансів та юстиції, національний банк, податкове та судове управління, при цьому поінформувати міжнародну спільноту про початок процесу відокремлення Каталонії від Іспанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В іспанській Валенсії підірвали штаб-квартиру Лівих республіканців

Водночас мерія Сан-Педро-де-Торельо виступає за скасування усіх законів та судових рішень, які обмежували використання каталонської мови в суспільному і науковому житті регіону, зобов'язати силові структури Іспанії відтепер завчасно попереджати місцеву владу про заплановані операції на їх території. Згідно з оприлюдненим в присутності мешканців міста текстом резолюції, причиною такого рішення стала критична фінансова ситуація в країні, при якій "Іспанія довела свою нездатність ефективно управляти державними ресурсами та забезпечити упорядковане функціонування контролюючих фінансових установ", таких як Банк Іспанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Барселона потерпає від найбільшої за останні 60 років посухи

Сан-Педро-де-Торельо - невеличке місто в Іспанії, розташоване в провінції Барселона у складі автономної області Каталонія. Каталонці вже виявляли бажання відокремитися від Іспанії - у грудні 2009 року під час референдуму 94% проголосували "за".

Зараз ви читаєте новину «Каталонія почала процес відокремлення від Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути