четвер, 15 травня 2008 19:09

Барселона потерпає від найбільшої за останні 60 років посухи

До Барселони, столиці іспанської провінції Каталонія, прибув перший танкер із питною водою. Місто з населенням майже 2 млн людей потерпає від найбільшої за останні 60 років посухи.

23 млн л води вистачить 170 тис. жителям на день. Щомісяця до порту Барселони прибуватиме шість кораблів із водою. Це коштуватиме владі провінції 22 млн євро.

Судна постачатимуть воду протягом трьох місяців. Із порту до двох сховищ провели водопровід завдовжки 1,5 км. Звідти вода тече до міської системи водопостачання. Проходить чотири стадії перевірки.

Посуха призвела до скорочення рівня води в місцевих водоймищах більш ніж наполовину. Провінція з населенням 7 млн фактично залишилася без питної води. Влада Каталонії має намір терміново побудувати трубопровід, який з"єднуватиме Барселону з річкою Ебро. Вона одна з найбільших у Іспанії. Трубопровід даватиме каталонській столиці 50 млрд л питної води. Його планують запустити в серпні.

Кілька місяців тому в місті ввели обмеження на користування питною водою. Штраф від 30 до 3 тис. євро стягують із тих, хто використовує її для миття машин, поливання саду чи наповнення басейнів. У Барселоні не працюють фонтани й душові кабіни на пляжах. Дітей у школах навчають економити воду.

Останнім часом у провінції почалися дощі. Експерти кажуть, що рівня опадів, який підвищився на 1,7%, ще довго не вистачатиме для вирішення проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Барселона потерпає від найбільшої за останні 60 років посухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути