понеділок, 26 вересня 2011 11:56

Тореадори вбили 6 биків під час останньої кориди в Барселоні
10

Фото: Фото: Reuters

У Барселоні, столиці іспанської Каталонії, 25 вересня відбулася остання в історії регіону корида. Три найвідоміших матадори воювали з шістьма биками на арені Ла Монументаль. Це традиційна кількість учасників, зазвичай кожен тореадор має справу з двома биками.

Головною дійовою особою на арені був прославлений тореадор Хосе Томас, повідомляє Радіо Свобода. Бики надавалися з кращих господарств Іспанії.

Поєдинок між людиною і твариною в середньому триває близько 20 хвилин, за цей час бик, як правило, отримує кілька поранень, а в кінці тореадор вражає його мечем.

Каталонія стала першим іспанським регіоном, який повністю заборонив кориду. Улітку минулого року парламент автономії ухвалив, що традиційні бої биків визнаються незаконними, після того як петицію підписали 180 тисяч людей, повідомляє Бі-Бі-Сі. Офіційне обгрунтування заборони - жорстоке поводження з тваринами. На всій іншій території Іспанії, крім Канарських островів, корида як і раніше дозволена.

Квитки на історичний останній бій були продані в рекордні терміни. 18 тисяч квитків було розкуплено протягом декількох годин, багато з них потім перепродували за позахмарними цінами: до 1,5 тисяч євро, при офіційній вартості від 24. Сам бій проходив на тлі зіткнень прихильників і супротивників заборони, які зібрались навколо арени.

Історія кориди сягає до початку нової ери. Але схожою на сучасну вона стала на початку 18 століття,. Місце народження сучасної кориди - Андалусія. У наступні сто років з'являються перші відомі тореро, які розробили ритуали й прийоми сучасної - Хоакін Родрігес, Хосе Дельгадо Герра, Педро Ромеро Мартінес. Бій биків швидко розвивається впродовж XIX століття, а його "Золотим століттям" вважаються 1910-1920-і роки, коли виступають Хуан Бельмонте (вважається кращим тореро всіх часів і батьком сучасного стилю кориди), Хосе Гомес (він же "Хоселіто"), Рафаель Гонсалес.

Зараз ви читаєте новину «Тореадори вбили 6 биків під час останньої кориди в Барселоні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути