четвер, 29 листопада 2007 15:38

В іспанській Валенсії підірвали штаб-квартиру Лівих республіканців

У іспанському місті Валенсія невідомі підірвали штаб-квартиру регіонального відділення каталонської партії Лівих республіканців (ЛР), яка виступає за відокремлення Каталонії та Валенсії від Іспанії, повідомило Національне радіо Іспанії (НРІ).

За відомостями НРІ, поліція оточила вулицю Еурдіто Орельяна, на якій знаходиться штаб-квартира ЛР, і вивчає сліди злочину".

ЛР входить до складу лівого коаліційного уряду Каталонії (північний схід Іспанії), а її лідер Жозеп Люіс Карод Ровіра є віце-спікером регіонального парламенту.

Партія виступає за незалежність "великої Каталонії", що включає саму Каталонію, східну частину іспанської провінції Арагон, автономну область Валенсію і Балеарські острови, а також Андорру і частину південної Франції.

Добиватися своєї мети ця партія має намір виключно мирним шляхом, діючи в рамках представницьких органів Каталонії, Іспанії і Євросоюзу.

У Валенсії (місто і автономний регіон на сході Іспанії), де при владі перебувають іспанські консерватори з Народної партії, вплив ЛР не великий, а більшість населення цього регіону не розділяють ідею єднання з Каталонією. Аж до того, що навіть мова, на якій говорить населення Валенсії, і яка повністю ідентична каталонській, називається тут "валенсійською" і вважається окремою мовою Іспанії.

Як заявило джерело в іспанській поліції, вибух у Валенсії, швидше за все, організували активісти якого-небудь ультраправого угрупування, виступаючого проти сепаратистських устремлінь ЛР, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В іспанській Валенсії підірвали штаб-квартиру Лівих республіканців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути