Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2007 10:32

Кандидатом у президенти США стане антиросійський політик Маккейн

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн, 70 років, підтвердив, що вступає у президентські перегони і, що офіційне оголошення про висунення його кандидатури з"явиться в квітні 2007 року.

Всі опитування громадської думки показують, що серед кандидатів-республіканців Маккейн стійко входить у першу трійку лідерів президентських перегонів, хоч і поступається популярністю колишньому республіканському мерові Нью-Йорка Рудольфу Джуліані.

Маккейн має бойові нагороди і є ветераном в"єтнамської війни, де його літак збили і, де він провів у полоні майже 6 років.

Сенатор у своїй передвиборній програмі виступає за зміцнення військового потенціалу США, збільшення чисельності американських збройних сил і за розгортання системи протиракетної оборони (ПРО).

- Ефективна ПРО має критично важливе значення як страховка від потенційних загроз, таких як Росія і Китай, - записано у його програмі.

У сенаті США Маккейн відомий також своїм жорстким підходом до Росії і є автором внесеної 2005 року відомої сенатської резолюції, в якій містилася вимога про припинення членства Росії у "великій вісімці".

2005 року Маккейн був одним з трьох сенаторів, за ініціативою яких сенат США прийняв резолюцію, звинувативши російську владу в тому, що судовий процес над Михайлом Ходорковським і Платоном Лебедєвим був "політично мотивованим".

У сенаті США Маккейн є одним із найбільш послідовних і різких критиків уряду Олександра Лукашенка і в серпні 2004 року білоруська влада, відмовивши сенаторові у візі, заборонила йому в"їзд до Білорусі.

Цього року Маккейн підтримав внесений до сенату законопроект про підтримку зусиль зі вступу в члени НАТО Грузії і України, а два роки тому разом з сенатором-демократом Хілларі Клінтон він був співавтором офіційної заявки з висунення Михайла Саакашвілі і Віктора Ющенка на Нобелівську премію миру, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Кандидатом у президенти США стане антиросійський політик Маккейн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути