понеділок, 23 серпня 2010 12:02

Калуш уникне міжнародної екологічної катастрофи (ФОТО)

У зоні екологічної катастрофи у разі прориву чи просочення отруйних розсолів із Калуських кар"єрів можуть опинитися десятки населених пунктів України та Молдови, забрудняться річки Сівка, Дністер та Лімниця.

За два місяці буде проект консервації найбільшого Домбровського кар"єру. Із нього добували сировину для калійного та магнієвого заводів. Загалом вийняли понад 55 млн кубометрів породи. Так утворилась величезна яма, довкола якої мертва зона.

Генпідрядники з консервації Домбровського кар"єру на осінь хочуть закінчити спорудження розсолопроводу і провести рекультивацію. Основні роботи з консервації Домбровського кар"єру мають завершитися до кінця року.

Техніку до Калуша почали завозити ще на початку липня., прийнято рішення терміново розпочати спорудження розсолопроводу довжиною 6 кілометрів. Усі роботи обійдуться у близько 23 млн гривень, повідомив Gazeta.ua перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Плав"юк.

Цього року на підставі місцевого референдуму Калуш на 90 днів оголосили зоною надзвичайної ситуації. Мер Калуша Ігор Насалик вважає, що наданого часу недостатньо, щоб ліквідувати усі наслідки калійного виробництва. Розробка кар"єрів почалась ще за Австро-Угорської імперії, потім за Польщі, та за Радянського Союзу набула найбільших масштабів.

Зараз ви читаєте новину «Калуш уникне міжнародної екологічної катастрофи (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути