вівторок, 27 квітня 2010 13:16

Урядовці відвідали Калуш і пообіцяли 86 млн грн "для початку робіт"

Урядовці відвідали Калуш і пообіцяли 86 млн грн "для початку робіт"

27 квітня на Прикарпатті з робочою поїздкою перебувають Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба і його перший заступник Анатолій Беркута.

Разом з головою обласної державної адміністрації Михайлом Вишиванюком, першим заступником голови Василем Плавюком та заступником Русланом Гусаком Міністр Мінрегіонбуду Володимир Яцуба і його перший заступник Анатолій Беркута побували в Калуші.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі ОДА, урядовці ознайомилися з проблемами Домбровського кар"єру, в якому знаходиться більше 20 млн. кубометрів розсолу, глибиною 20-25 м, оглянули хвостосховище N2, а також особливо небезпечну територію з карцевими утвореннями - проваллями, що поблизу приватних будинків калушан та мешканців довколишніх сіл.

На території, що знаходиться в зоні надзвичайної екологічної ситуації Калущини –15 провальних воронок, і, як стверджують місцеві фахівці, "ймовірність їх виникнення -до сотні".

Відселенню підлягають майже 1300 родин міста Калуша і довколишніх сіл, території яких оголошено зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Міністр Володимир Яцуба повідомив: на останньому засіданні Кабінету Міністрів України прийнято рішення про виділення місту Калушу 86 млн. грн. "для початку робіт".

За його словами, "насамперед треба зупинити розвиток небезпечних подій і негайно подбати про безпеку людей, які проживають на особливо небезпечній території. Відселення людей - це завдання N1 місцевої влади".

"Важливо знайти наукове рішення по хвостосховищах; необхідно віднайти попередню документацію, поспілкуватися з проектантами, місцевими геологами, спеціалістами, які постійно займалися цією проблемою", - підкреслив міністр.

Володимир Яцуба запевнив, що ініціюватиме проведення ще однієї наради з калуського питання - за участю науковців Академії Наук України, Мінрегіонбуду, Мінпромполітики, МНС та під егідою віце-прем"єра. За його словами, наступна нарада "посилить увагу центру" до калуської проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Урядовці відвідали Калуш і пообіцяли 86 млн грн "для початку робіт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути