Ексклюзиви
пʼятниця, 25 червня 2010 13:57

Через кризу Греція почала розпродавати свої острови

Через кризу Греція почала розпродавати свої острови

Греція, яка опинилася у важкій економічній ситуації вирішила скористатися порадою Німеччини і продати або здати в оренду частину островів.

Влада Греції розраховує, що продаж або довгострокова оренда деяких островів сприятимуть залученню інвестицій і створенню робочих місць.

На початку березня німецькі політики запропонували Греції розпродати всі непотрібні активи, у тому числі грецькі острови, а також держкомпанії і нерухомість, з тим, щоб зменшити дефіцит бюджету. Заступник міністра закордонних справ Греції Дімітріс Друтсас тоді відкинув пораду своїх колег з Німеччини, заявивши, що розмови про продаж островів зараз неприйнятні.

Тоді Греція обмежилася лише рішенням виставити на торги акції ряду держкомпаній. Тепер, через поглиблення кризи, уряд все-таки зважився продати або здати в довгострокову оренду частину островів, як жилих, так і незаселених.

За даними британської The Guardian, на продаж виставлена частина вельми популярного серед відпочивальників острова Міконос. Державі належить одна третина острова, і влада розраховує, що інвестори допоможуть розвитку на ньому розкішного туристичного комплексу.

З молотка піде і узбережжя острова Родос. Нерухомістю в цьому мальовничому куточку цікавляться російські і китайські інвестори. Серед зацікавлених осіб і Роман Абрамович, хоча його представник заперечує, що він збирається вкладати інвестиції в розвиток Родосу.

Крім того, на продаж будуть виставлені і незаселені острови через нездатність держави розвивати базову інфраструктуру і здійснювати нагляд за цими територіями.

Антикризові заходи, вжиті урядом Греції, призвели до масових страйків і акцій протесту населення. серед заходів зі скорочення дефіциту було замороження зарплат держслужбовцям, а також збільшення податків. Протягом 3 років Афіни мають намір заощадити близько 30 млрд. євро.

News2ru

Зараз ви читаєте новину «Через кризу Греція почала розпродавати свої острови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути