середа, 16 квітня 2008 16:31

Ізраїльські учені влаштували в Червоному морі підводні "теплиці" для коралів

Ізраїльські учені вирішили влаштувати підводні "теплиці" для коралових колоній, що утворилися на канатах для кріплення рибних розплідників поблизу міста Ейлат в однойменній затоці Червоного моря. Необхідність в цьому виникла через рішення демонтувати розплідники і бажання зберегти колонії, велику частину яких складають м"які корали родів Scleroephythya і Danderonephtia; переселяються також жорсткі корали і деякі молюски. Якщо не переселити колонії зараз, вони загинуть ще до настання літа.

Як повідомив керівник проекту, Наддав Сассер з Університету імені Бен-Гуріона, перша теплиця вже повністю заселена, минулого тижня туди переїхали десятки коралових колоній. Учені сподіваються, що вони успішно приживуться на новому місці. На його думку, для порятунку всіх коралових колоній, ймовірно, доведеться побудувати ще три теплиці.

Проект реалізується в співпраці з громадською організацією "Шоніт" під спостереженням ейлатського відділення Управління національних парків. На першому етапі будуть відокремлені корали, що уподобали розплідники компаній "Даг суф", а потім "Ардаг". Надалі корали можуть послужити посадочним матеріалом для створення великого підводного парку. В даний час "теплиці" недоступні для людей. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські учені влаштували в Червоному морі підводні "теплиці" для коралів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути