неділя, 20 травня 2007 11:20

Ізраїль ввів надзвичайний стан на півдні країни

Ізраїльський міністр оборони Амір Перец вранці в неділю, 20 травня, оголосив про введення надзвичайного стану на півдні країни, в прилеглих до Сектора Газа районах.

Таке рішення, за словами Переца було викликане безперервним обстрілом південних територій Ізраїлю в районі міста Сдерот палестинськими ракетами "Касам".

Введення надзвичайного стану на практиці означає передачу владних повноважень від цивільних структур військовим, які тепер отримали право закривати учбові заклади і виробництва, у випадку якщо цього вимагатимуть міркування безпеки. Аналогічні заходи були прийняті на півночі Ізраїлю минулого літа під час Другої ліванської війни, коли ізраїльські міста постійно піддавалися обстрілу "Катюшами" "Хизбалли".

Тільки за суботу терористи випустили по південних районах Ізраїлю 14 ракет. Всього ж з моменту порушення перемир"я по ізраїльській території були випущені більше 120 "Кассамів". Ізраїль відповідає на це авіанальотами, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Ізраїль ввів надзвичайний стан на півдні країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути