вівторок, 22 січня 2008 17:43

Обраний новий глава Ордена єзуїтів

Вищим генералом Ордена єзуїтів вибраний 71-річний іспанський священик Адольфо Ніколас, який став 29-м по главою ордена або, як його ще називають, "Чорним Папою", повідомляє РІА "Новости" з посиланням на інтернет-сайт ордена.

Обранню глави ордена передувала чотириденна молитва і обмін думками 217 виборців, прибулих до Риму зі всього світу. Ніколас змінив на цій посаді Пітера Ханса Колвенбаха. Іспанський священик був обраний з другої спроби, Папа Римський Бенедикт XVI відразу затвердив його в цій якості.

Новий "Чорний Папа" народився в Іспанії 29 квітня 1936 року. Він має філософську освіту, багато років пропрацював в Азії, зокрема, в Японії, та на Філіппінах, де керував діяльністю ордена.

Єзуїти - релігійний орден Римо-католицької церкви, що знаходиться в прямому підпорядкуванні у Папи Римського. Він був заснований в 1534 році в Парижі іспанським ченцем Ігнатієм Лойолою і затверджений Павлом Третім в 1540 році. Єзуїти активно займалися наукою, освітою, вихованням юнацтва, місіонерством.

Сьогодні єзуїти ведуть роботу в 112 країнах світу. Головний храм ордена в Римі - церква Святійшого Імені Ісуса.

Зараз ви читаєте новину «Обраний новий глава Ордена єзуїтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути