четвер, 28 лютого 2008 18:20

Із труби вискакувало півтораметрове полум"я

У понеділок о 02.22 в будинку на проспекті Перемоги, 108 у Чернігові загорівся газопровід. Якби пожежники забарилися, дерев"яний двоповерховий будинок міг згоріти разом із мешканцями.

— Пожежа сталася через електричний розряд на фланці газового стояка, — розповідає прес-секретар управління МНС в області Андрій Хожаїнов, 35 років. — Це другий випадок за останні три місяці. Таке найчастіше трапляється, коли мешканці "відмотують" дані на електролічильнику і заземляють прилад на газовий стояк. Електрична іскра пробиває прокладку на фланці й запалює газ. Півтораметрове полум"я збили напором води під великим тиском. Газовики перекрили вентиль.

У будинку на проспекті Перемоги працюють фірми. Там залишилося лише п"ять житлових квартир. Будівля стара: перший поверх цегляний, другий — із дерева. Так було модно будувати на початку ХХ ст. В око впадає кіптява над газовою трубою й підгоріла вивіска "Меблі".

— Прокинулася від того, що хтось вовтузився під вікнами, — розповідає Олена Лазарєва, 41 рік, із квартири N13. — Виявилося, що це пожежники та газовики. Вони говорили, що загорілося або через те, що хтось відмотував лічильник, або через несправну електрику. До пожежі сусідка знизу жалілася, що в неї вода струмом б"ється. У нас часто пропадає світло. Доки в будинку не було майстерень із виготовлення надгробків та металопластикових вікон, проблем не мали.

Зараз ви читаєте новину «Із труби вискакувало півтораметрове полум"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути