середа, 06 червня 2007 13:33

Іспанські ченці довели корисні властивості пива

Підтвердити корисні властивості пива допомогли вченим ченці з монастирів іспанського міста Леон. Вони на добровільній основі на декілька десятків днів сели на пивний раціон, довівши у результаті на особистому прикладі, що помірне споживання цього пінного напою дозволяє понизити ризик виникнення сецево- судинних захворювань.

Нестандартне дослідження, до якого були залучені священнослужителі, провели Іспанське товариство дієтології та харчування спільно з групою учених під керівництвом доктора факультету медицини університету Валенсії Вікторії Валльс.

Остання пояснила отримані результати благотворним ефектом від таких основних інгредієнтів пива, як хміль. Він, зокрема, містить в своєму складі поліфеноли із слабокислотними властивостями, що позитивно впливають на метаболізм і зменшують рівень холестерину в організмі людини.

Як учасників експерименту було вибрано 50 ченців з Леона. Їх вік не перевищував 68 років, кожен вів розмірений і регламентований спосіб життя. Це повною мірою відповідало цілям дослідження, для якого була потрібна група людей, які, з погляду дієтології, знаходилися під контролем.

Протягом 45 днів їм щодня давали по дві пляшки безалкогольного пива. Потім, після піврічної перерви, вони протягом 30 днів отримували концентровані вижимки хмелю.

За словами учених, експеримент завершився успішно. У організмі ченців вони зафіксували ознаки зміцнення антиоксидантного захисту. Загальний рівень холестерину в крові впав на 6%, а також знизився зміст інших речовин, пов"язаних з підвищеним ризиком виникнення серцево-судинних захворювань і запальних процесів.

Докторові Валльс вважає, що помірне споживання безалкогольного пива "може сприяти скороченню патологій, пов"язаних з віком" і, кінець кінцем, досягненню "здорового старіння".

Термін "помірна доза" означає 400 мілілітрів в добу для здорової людини, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Іспанські ченці довели корисні властивості пива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути