Ексклюзиви
середа, 03 лютого 2010 14:41

Іран запустив у космос мишей та черепах

Іран запустив у космос мишей та черепах

Іран сьогодні успішно випробував ракету-носій "Кавошгар-3" ("Дослідник-3"), призначену, за офіційною версією, для виводу на орбіту супутників. Повідомляється, що ракета доставила в космос "експериментальну капсулу" з мишами, черепахами та іншими живими організмами.

Технічні подробиці запуску, як і подальша доля іранських космонавтів, невідома.

Пуск ракети призначили до 31-і роковини Ісламської революції, паралельно з презентацією трьох супутників зв"язку іранського виробництва ("Толу", "Месбах-2" і "Навід"), а також ракеты-носія "Сіморг". На церемонії був присутній президент країни Махмуд Ахмадінежад.

3 лютого 2009 року Іран вперше самостійно вивів на орбіту власний супутник "Омід" ("Надія"). Цей крок викликав неспокій Заходу, який вважає, що під маскою розробки ракет-носіїв Іран розробляє балістичні ракети, здатні нести ядерний боєзаряд. Іран ці звинувачення відкидає, заявляючи, що переслідує таким чином виключно цивільні цілі - розвиток власного орбітального угрупування для потреб телекомунікаційної галузі і в дослідницьких цілях.

Утро.ру

Зараз ви читаєте новину «Іран запустив у космос мишей та черепах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути