понеділок, 22 червня 2009 09:00

Світ закликає владу Ірану припинити насилля

Світ закликає владу Ірану припинити насилля
Як повідомляється, канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що влада Ірану повинна перерахувати голоси виборців, подані під час президентських виборів в країні.

Також, на її думку, необхідно дозволити мирні протести, а також дати можливість прямо висвітлювати ситуацію в країні представникам ЗМІ.

Меркель підтримала народ Ірану, зазначивши, що Берлін поважає їх право на свободу висловлення думок та свободу зібрань.

У свою чергу, президент Ізраїлю Шимон Перес підтримав протести опозиції в Ірані. "Є надія, що "жорстка політика Тегерана закінчиться" - сказав він.

Перес закликав протестувальників "посилити свій заклик до свободи". Ізраїльський лідер висловив надію, що "слабкий уряд Ірану зникне".

Також Італія закликала Іран вжити термінові, але мирні заходи для припинення насильства, пов"язаного з невдоволенням результатами виборів.

Представники Міністерства закордонних справ Італії також вважають, що офіційному Тегерану необхідно зустрітися з опозицією.

У той же час представники МЗС Італії зазначили, що поважають незалежність близькосхідної країни і розуміють роль, яку відіграє Іран в регіоні.

Саме тому країні необхідно знайти вирішення існуючої проблеми, яке влаштовувало б усіх іранців.

21 червня, президент Ірану Махмуд Ахмадінежад закликав США та Велику Британію не втручатися у внутрішні справи його держави.

Акції протесту в Ірані, пов"язані з підсумками президентських виборів, проходять з 13 червня. Прихильники Мусаві, який програв на виборах Ахмадінеджаду, вимагають відмінити підсумки виборів, результати яких, на їхню думку, були сфальсифіковані.

В суботу, 20 червня, в заборонених акціях протесту взяли участь декілька тисяч людей. Зокрема, близько трьох тисяч опозиціонерів зібралися недалеко від площі Енгелаб (Революції), скандуючи "Смерть диктаторові!".

В ході протестів в Тегерані були поранені 400 поліцейських, передає РБК.

Зараз ви читаєте новину «Світ закликає владу Ірану припинити насилля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути