неділя, 27 липня 2008 14:30

Іран хоче стати непостійним членом СБ ООН

Іран розраховує, що Рух неприєднання (РН) підтримає його кандидатуру на виборах непостійних членів Ради Безпеки ООН, заявив в неділю глава МЗС ІРІ Манучехр Моттакі.

"Іран висунув свою кандидатуру для участі в майбутніх в Нью-Йорку виборах непостійних членів Ради Безпеки ООН на 2009-2010 роки", - сказав Моттакі, виступаючи в Тегерані на відкритті 15-ої конференції розділів МЗС РН.

При цьому він закликав держави-члени РН підтримати Тегеран в його протистоянні із Заходом навколо іранської ядерної програми.

"Ми розраховуємо, що завдяки вашим голосам, відданим за нашу країну на згаданих виборах, стануть можливі позитивні зміни в підході СБ ООН (до вирішення міжнародних проблем)", - відзначив Моттакі, слова якого наводить його прес-служба.

Іранське керівництво неодноразово виступало за реформу ООН і зокрема Ради Безпеки цієї організації. Так, духовний лідер і керівник Ірану аятолла Алі Хаменєї 16 червня заявив, що, щонайменше, одне крісло постійного члена Ради Безпеки ООН повинне належати ісламській державі. На його думку, "не дивлячись на те, що ісламський світ володіє широкими можливостями, він позбавлений достатньої сили захищати себе", повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Іран хоче стати непостійним членом СБ ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути