середа, 14 листопада 2007 12:31

Іраклія Окруашвілі повернуть у в"язницю

Генеральна прокуратура Грузії вимагає змінити міру покарання колишньому міністрові оборони країни Іраклієві Окруашвілі, обвинуваченому в здирстві, халатності та відмиванні грошей і звільненому під заставу, і взяти його під варту.

Засідання суду, на якому буде розглянуто питання про зміну міри покарання для Окруашвілі, почнеться о 13.00 за місцевим часом.

"Обвинувачений Окруашвілі 29 жовтня поточного року сповістив слідство про те, що він потребує медичного обстеження і лікування за межами Грузії, на що отримав згоду. Гарантією такого рішення є 10 мільйонів ларі (6 мільйонів доларів) застави", - повідомила тоді Генпрокуратура.

Колишній соратник президента Грузії Окруашвілі звинуватив президента Михайла Саакашвілі в лобіюванні інтересів своєї сім"ї під час укладання великих фінансових угод, у підготовці вторгнення до Південної Осетії, в розробці плану розколу Грузинської православної церкви.

За два дні після цієї заяви Окруашвілі був арештований, йому пред"явили звинувачення в здирстві, службовій халатності, перевищенні посадових повноважень і відмиванні грошей.

На допиті Окруашвілі повністю відмовився від своїх скандальних заяв на адресу президента. Пізніше Окруашвілі звільнили під заставу в 6 мільйонів доларів.

Зараз він знаходиться в Мюнхені. Окруашвілі заявив, що вимушений був відмовитися від своїх слів під тиском і знову підтвердив звинувачення на адресу Саакашвілі. Генпрокуратура Грузії заявляє, що все сказане Окруашвілі є брехнею, передає РІА Новини.

 

Зараз ви читаєте новину «Іраклія Окруашвілі повернуть у в"язницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути