пʼятниця, 04 червня 2021 20:23

Інтерес до України ослабне, це розв'яже руки Кремлю – Безсмертний

Інтерес до України ослабне, це розв'яже руки Кремлю – Безсмертний
Роман Безсмертний: "Поки світ не зрозуміє, що жодному слову Москви вірити не можна, – нічого не зміниться". Фото: Тарас ПОДОЛЯН, Gazeta.ua

Росія створює локальні збройні конфлікти для того, щоб через них диктувати світу свою волю. Жодні довгострокові домовленості з нею неможливі – лише контроль та санкції.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів дипломат Роман Безсмертний.

"Нагірний Карабах, Грузія, Придністров'я – це не просто локальні конфлікти Росії з метою відновлення пострадянського простору, – стверджує він. – А спроба створити майданчики для диктування всьому світу порядку денного. Згадайте, як міжнародна спільнота поставилася до агресії проти Грузії. Показали Саакашвілі, який жує краватку. На нього змістився весь акцент. Європейці висловлювали стурбованість, засуджували. Але при цьому казали, що президент Грузії теж ненормальний. Те саме з Україною. Росії сім років вдавалося нав'язувати світу порядок денний.

Зараз ініціативу перехопила чергова арабо-ізраїльська війна. Мене дивує, що у світових та українських ЗМІ ці події подають як витівки ХАМАСу (палестинський ісламський рух і політична партія. – Gazeta.ua). Хоча все це спущено з Кремля, щоб вкотре диктувати світу свої умови. 90 відсотків ракет, випущених по Ізраїлю, – російського виробництва. Сім років Путін розповідає, що бореться проти терористів. А ХАМАС має статус саме такої організації. Росія веде окопну війну проти України, але ракети продає арабам. А два роки тому прем'єр Ізраїлю Нетаньяху стояв на трибуні мавзолею в Москві на День перемоги. Таку облудну політику веде Кремль. Поки світ не зрозуміє, що жодному слову Москви вірити не можна, – нічого не зміниться. Жодних довгострокових домовленостей. Мають бути короткострокові контрольовані кроки із санкціями за невиконання. Сьогодні увага прикута до військових дій в Ізраїлі. Інтерес до України ослабне, а це розв'яже руки Кремлю. Тому небезпека зараз зросла в кілька разів", – підсумовує дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТКГ назвали тему для переговорів Зеленського з Путіним

Повне інтерв'ю з Романом Безсмертним читайте в журналі "Країна"

Зеленський запропонував Путіну провести зустріч у Ватикані. Президент України заявив, що спочатку говоритиме про завершення війни на Донбасі й відведення російських військ, а вже потім про відновлення відносин.

Водночас Путін не бажає обговорювати із Зеленським ситуацію на Донбасі. Тому невідомо, чи готовий президент Росії їхати в третю країну для переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Інтерес до України ослабне, це розв'яже руки Кремлю – Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути