четвер, 29 квітня 2021 09:39

У ТКГ назвали тему для переговорів Зеленського з Путіним

У ТКГ назвали тему для переговорів Зеленського з Путіним
Зеленський впевнений у підтримці з боку міжнародних партнерів. Фото: Reuters

Під час особистої зустрічі президент України Володимир Зеленський і лідер РФ Володимир Путін можуть обговорити модернізацію Мінських угод.

Зокрема в контексті банківської системи окупованих територій Донбасу, заявив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі "Україна 24".

"Чому президент постійно говорить про необхідність їх модернізувати, залучати ще партнерів? Тому що не виконується, наприклад, восьмий пункт додаткових заходів від 12 лютого 2015 року. Де йдеться про повернення банківської системи України на окуповані Росією території. Там же рублева система, її встановили у вересні 2015 року. У цьому плані Мінські угоди, скільки б росіяни не говорили, що вони погоджені ООН, уже не працюють. Вони вимагають домодернізації. Це лише один приклад, проти якого росіяни нічого не можуть заперечити", - сказав Арестович.

За його словами, таких пунктів багато, тому це, можливо, буде одним із головних питань оновлення Мінських угод, "щоб їх можна було виконати". Арестович також висловив переконання, що Зеленський упевнений у підтримці з боку міжнародних партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Теми Криму не існує" - Кремль про можливі переговори Зеленського з Путіним

Зеленський запропонував Путіну провести зустріч у Ватикані. Президент України заявив, що спочатку говоритиме про завершення війни на Донбасі й відведення російських військ, а вже потім про відновлення відносин.

Водночас Путін не бажає обговорювати із Зеленським ситуацію на Донбасі. Тому невідомо, чи готовий президент Росії їхати в третю країну для переговорів.

Зараз ви читаєте новину «У ТКГ назвали тему для переговорів Зеленського з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути