Ексклюзиви
пʼятниця, 07 вересня 2007 08:43

Індія відмовляється приймати російські літаки

Індія не приймає літаки Іл-38, на яких в Росії була встановлена пошуково-прицільна система "Морський змій", повідомляє газета "Коммерсантъ". Оплату за контрактом вартістю $150 млн, який підписав "Рособоронекспорт", а виконує МАК "Іллюшин", припинено. Затримки з реалізацією контракту можуть обернутися для "Рособоронекспорта" програшем у тендері на закупівлю ВМС Індії восьми нових протичовнових літаків загальною вартістю близько $400 млн.

"Індуси вважають, що в рамках випробувань комплексу "Морський змій" показав себе таким, що не відповідає технічному завданню, - пояснили "Ъ" в оборонно-промисловому комплексі. - Індійська сторона вказує, що в ході випробувань, які проводяться в Баренцевому морі, комплекс нібито не виявив підводний човен на достатній відстані. На думку ж російських учасників випробувань, "Морський змій" спрацював штатно - так, як і повинен був поводитися в північних метеоумовах". Індії пропонувалося прийняти третю машину і сплатити половину її вартості, але міноборони країни відмовляється від цього, поки не врегульовано питання з "Морським змієм".

Контракт на модернізацію п"яти індійських Іл-38 у варіант Іл-38SD (з установленням системи "Морський змій") вартістю $150 млн був підписаний "Рособоронекспорт" у 2001 році, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Індія відмовляється приймати російські літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути