четвер, 19 липня 2007 15:16

Індійський суд засудив трьох терористів до повішення

Індійський суд в четвер, 19 липня, засудив до смерті через повішення трьох обвинувачених в підготовці і проведенні серії терактів в Мумбаї в березні 1993 року, жертвами яких стали 257 чоловік.

Асгар Мукадам, якого вважають одним з керівників терористів, і Шахнаваз Креші були визнані винними в організації вибухів бомб в кінотеатрі.

Третій терорист Шоаїб Ганзар заклав і привів в дію вибуховий пристрій на відомому в місті ювелірному ринку Zaveri Bazaar.

Тим самим число засуджених до смерті за теракти 1993 року в Мумбаї досягло шести чоловік. Всього по цій справі проходять 100 чоловік. 84 вже засуджені, при цьому 14 з них отримали довічні терміни.

Разом з тим повідомляється, що два ватажки терористів Давуд Ібрагим і Тайгер Мемон так і не були арештовані і до цих пір знаходяться в бігах. Влада Індії стверджує, що їм допомагають спецслужби Пакистану, проте пакистанська сторона категорично відкидає ці звинувачення.

Нагадаємо, що теракти в березні 1993 року в Мумбаї були організовані представниками кримінальних мусульманських угрупувань, таких як D-Company, у відповідь на міжконфесійні зіткнення між мусульманами і індуїстами, що відбулися місяцями раніше.

Радикально настроєні індуїсти, зокрема, зруйнували стародавню і особливо шановану мусульманську мечеть Бабрі Масджід в місті Айодхья, побудовану в шістнадцятому столітті першим імператором з династії Великих Моголів в Індії Бабуром. На місці мечеті індуїсти мали намір звести свій храм, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Індійський суд засудив трьох терористів до повішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути