Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2010 17:58

Індійський мільярдер житиме у 27-поверховому палаці

Індійський мільярдер житиме у 27-поверховому палаці

Один з найбагатших людей Індії, власник промислової імперії Reliance Industries Мукеш Амбані готується відсвяткувати новосілля в новому будинку-хмарочосі в елітному районі міста Мумбаї.

Власник статку, який оцінюється в 27 мільярдів доларів, назвав своє нове житло "Антилія" на честь міфічного острова в Атлантичному океані. Будівництво 170-метрової 27-поверхової вежі тривало сім років.

Мільярдер передбачив у ній шестиповерховий гараж на 160 автомобілів і три вертолітних майданчики. Скляний хмарочос, який претендує на звання найшикарнішого житла в світі, також має басейн, спортклуб, невеликий кінотеатр і навіть висячі сади.

Зі стоянки гості Амбані потрапляють в розкішний вестибюль з дев'ятьма ліфтами. Звідси можна пройти далі в численні зали для прийомів та фуршетів, звідки відкривається казковий вид на місто. При цьому в усьому будинку немає жодної кімнати з повторюваним дизайном.

Для будівництва "Антилія" 53-річний Амбані найняв архітекторів з фірми Hirsch Bedner і Perkins Will. Дружина бізнесмена Ніта особисто контролювала хід всіх робіт в будинку, де вона оселиться з чоловіком і трьома дітьми. Житлові апартаменти мільярдера і його родини розташовані у верхній частині хмарочоса, трохи нижче - сегмент для гостей.

Один з друзів Амбані, що вже побував в будинку і якого було запрошено на новосілля 28 жовтня, поділився враженнями від побаченого.

"Я бачив кілька будинків, у тому числі будинок Лакшмі Міттала (сталевий магнат індійського походження), але "Антилія" просто дивна", - сказав друг Амбані, ім'я якого не розкривається.

Поки Мукеш Амбані живе по сусідству зі своїм молодшим братом Аніл Амбані, якому належить холдинг Anil Dhirubhai Ambani Group (ADAG). Після смерті батька брати посварилися під час розподілу його імперії, і незабаром після цього Мукеш купив собі ділянку під будинок-хмарочос. Нещодавно брати помирилися.

Нагадаємо, компанія Emaar Hospitality Group оголосила про плани відкрити в Дубаї в 2011 році найвищий ресторан у світі. Ресторан під назвою "Атмосфера" відкриється на 122 поверсі найвищої будівлі світу - хмарочоса Burj Chalifa.

За материалами Ведомости, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Індійський мільярдер житиме у 27-поверховому палаці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути