вівторок, 18 травня 2010 08:59

Китайського мільярдера засудили до 14 років в'язниці

Китайського мільярдера засудили до 14 років в'язниці

У Китаї засуджено одного з найбагатших мешканців країни, засновника компанії GOME Ху Гуаньгуя.

Підприємця визнано винним у хабарництві, використанні інсайдерської інформації та укладанні незаконних угод і засуджено до 14 років позбавлення волі.

Гуаньгуй повинен буде заплатити штраф у розмірі 600 мільйонів юанів (88 мільйонів доларів). Крім того, влада конфіскувала один з його активів, вартість якого оцінюється в 200 мільйонів юанів (30 мільйонів доларів).

40-річний Ху Гуаньгуй, який залишив школу близько 30 років тому, побудував торгову мережу з роздрібного та оптового продажу побутової техніки провідних світових виробників, яка нараховує понад 1300 магазинів по всьому Китаю. У 2008 році бізнесмен зайняв перше місце в списку найбагатших людей Китаю, складеному журналом Hurun Report. Його статок оцінювався в 6,3 мільярда доларів.

Кілька місяців потому Гуаньгуя було заарештовано, і відтоді він не виходив з ізолятора тимчасового утримання. Другим обвинуваченим у справі проходить дружина бізнесмена, яка була і його діловим партнером. Перебуваючи в ув'язненні, Гуаньгуй намагався накласти на себе руки.

Нагадаємо, в лютому турецького мільярдера Мехмета Карамехмета засудили до 11 років 8 місяців в'язниці за розтрату коштів банку Pamukbank, який йому належав до 2002 року. У 2009 році, виходячи з даних авторитетного журналу Forbes, Мехмет Карамехметов володів другим за величиною статком у Туреччині.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Китайського мільярдера засудили до 14 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути