вівторок, 30 березня 2010 20:19

У Кувейті жінку, яка підпалила весілля свого чоловіка, засудили до повішання

У Кувейті жінку, яка підпалила весілля свого чоловіка, засудили до повішання

Суд Кувейту засудив до повішення жінку, яка в серпні минулого року підпалила шатро, де її чоловік, який узяв за дружину ще одну жінку, святкував весілля.

24-річна Насра аль-Енезі, матір двох дітей, була визнана винною в загибелі 57 людей, присутніх на весільній церемонії. За словами адвоката звинуваченої, в суді вона заявила, що під час пожежі перебувала удома. Тепер Насра аль-Енезі має намір подавати апеляцію.

Трагедія, що стала найбільшою в сучасній історії Кувейту, відбулася 15 серпня минулого року. За повідомленнями місцевих ЗМІ, Насра аль-Енезі облила бензином намет, в якому були десятки людей, і підпалила його. Вона хотіла помститися чоловікові за те, що той погано до неї ставився під час спільного подружнього життя.

В результаті пожежі загинули 57 людей, в основному жінки і діти. Більшість тіл обгоріли до невпізнання. Представники пожежної служби Кувейту повідомили, що в споруді, де проходила церемонія, був лише один вихід, і вона не відповідало стандартам безпеки.

Іслам дозволяє чоловікові мати чотирьох дружин. Весілля в Кувейті традиційно проходять в шатрах. При цьому чоловіки відокремлені від жінок. Після згаданої трагедії влада Кувейту заборонила проводити весільні церемонії в таких спорудах.

Reuters, Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «У Кувейті жінку, яка підпалила весілля свого чоловіка, засудили до повішання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути