четвер, 23 вересня 2010 11:10

Білл Гейтс 17-й раз поспіль очолив рейтинг мільярдерів

Білл Гейтс 17-й раз поспіль очолив рейтинг мільярдерів

Засновник Microsoft Білл Гейтс у черговий, 17-й раз поспіль очолив список американських мільярдерів за версією журналу Forbes, передає ВВС.

Статки Гейтса збільшилося за минулий рік на $ 4 млрд і склали $ 54 млрд.

На другому місці зі статками, 45 млрд дол. (у минулому році - $ 40), виявився інвестор Уоррен Баффет. Третє місце займає глава Oracle Ларрі Еллісон, який володіє $ 27 млрд.

Син засновника найбільшої роздрібної мережі Wal-Mart Сема Уолтона зайняв четверту позицію рейтингу з $ 24 млрд.

Найбільше мільярдерів - 83 людини - живе в Каліфорнії, прийшли до висновку автори рейтингу.

Сукупні статки 400 найбагатших американців виросли в порівнянні з минулим роком на 8% і склали $ 1,37 трлн в порівнянні з $ 1,27 трлн роком раніше.

Відзначимо, в середині червня ц.р. Гейтс і Баффет звернулися до найбагатших людей планети із закликом пожертвувати хоча б половину свого майна на благодійні цілі.

Зокрема, Баффет сказав, що щасливий прийнятим в 2006 р. рішенням передати 99% (майже $ 50 млрд) свого статку у Фонд Білла і Мелінди Гейтс.

Також, за словами Баффета, весь прибуток, отриманий з належних йому цінних паперів американського інвестиційного холдингу Berkshire Hathawaу, найбільшим акціонером якого він є, буде спрямований на благодійність.

Згідно опублікованому Forbes у листопаді 2009 р. переліку найвпливовіших людей світу, Білл Гейтс посів 10-е місце, а Уоррен Баффет - 14-те.

Нагадаємо, нещодавно Біл Гейтс заявив, що не бачить сенсу залишати свої статки у спадок власним дітям. За словами мільярдера, цей крок не принесе ніякої користі ні для них, ні для суспільства.

РБК

Зараз ви читаєте новину «Білл Гейтс 17-й раз поспіль очолив рейтинг мільярдерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути