середа, 26 червня 2013 11:13

Хвора на рак крові Мар'яна Калабай народила здорову дитину

21 червня хвора на рак крові львів'янка Мар'яна Калабай народила здорову дівчинку. Пологи проходили в університетській клініці Тюбінгену. У Німеччині жінка перебуває із 15 травня. Живе у родичів, які мешкаютьу місті Тюбінген. У цій же клініці жінці робитимуть операцію із пересадку кісткового мозку. Дівчинку назвали на честь прабабусь подружжя - Емілією. Вага - 1992 грами, зріст - 46 сантиметрів.

У жінки вже є двоє дітей - 11-річна Вікторія та 5-річний Артур. Із чоловіком Михайлом мешкають у власній квартирі у Львові.

Про третю вагітність та підозру на рак жінка дізналася у жовтні минулого року. Аналізи підтвердили гостру лейкемію, мієлоїдну анемію важкого ступеня. Лікарі пропонували розпочати лікування хіміотерапією. Для цього потрібно було зробити аборт, аби лікування не зашкодило ненародженій дитині. Подружжя Калабаїв вирішили залишити дитину. УЗД показало, що у них здорова дівчинка. Мар'янина хвороба не прогресувала, аналізи були в нормі. "

Пологи штучно викликали на 8,5 місяці вагітності. Народжувала у спеціальній палаті, були присутні троє лікарів. Дівчинка самостійно заплакала. Поклали у "інкубаторі", їй допомагають дихати і годують сумішами. Мар'яна через хворобу не може годувати груддю, їй штучно зупинили молоко. Жінку виписали наступного дня, вона повернулася до родичів. Дитину навідує щодня. Німецькі лікарі кажуть, аби дитину я забрав в Україну, бо у неї немає документів. Звернувся у міністерство закордонних справ, а там розвели руками - таким маленьким дітям не дають документів. Якось будемо вирішувати ситуацію. Сестра Мар'яни погодилися доглядати за дитиною, поки жінка проходитиме хіміотерапію. Перебування дитини в кувезі коштує 1 тис. євро за добу, пологи — близько 3 тис. Євро. Ці кошти вирахують, напевно із суми, яку ми зібрали на операцію для Мар'яни" - розповідає телефоном чоловік Мар'яни Михайло. Він разом із дітьми перебуває у Львові.

Після пологів жінка проходитиме лікування. Необхідна трансплантація кісткового мозку.

"Є ще один знак від Бога — ми за тиждень знайшли донора кісткового мозку, який по всіх параметрах підходить Мар'яні. Дехто може і не дочекатися такого шансу. Потім буде довгий період хіміотерапії і реабілітації. Лікарі обнадіюють, бо і донор підходить, і онкоклітин в організмі всього 20%, а буває і 50-60%. Та і дружина добре почуває себе", - зазначив Михайло Калабай.

За сім місяців родині вдалося зібрати 143 тисяч євро на операцію. Німецькі лікарі ще не виставили рахунок за пологи і перебування дитини в лікарні. Ймовірно, необхідну суму вирахують із уже зібраних на операцію коштів. Бракує 20 тисяч євро до суми, яку хочуть за операцію німецькі фахівці. Тому родина потребує фінансової допомоги. Усіх небайдужих закликають допомогти врятувати житті матері трьох дітей та люблячій дружині - Мар'яні Калабай.

Реквізити ПриватБанку для фізичних осіб

Номер карти 5211537322820973

_Калабай Михайло Зіновійович_

Реквізити для юридичних осіб

ПриватБанк

МФО 305299

ОКПО 14360570

р/р 29244825509100

ПІП отримувача Калабай Михайло Зіновійович_

Для надходження на Ваш рахунок мiжнародним переказом

необхідно вказувати в платіжних документах наступні реквізити: BENEFICIARY: KALABAJ MYKHAYLO

Одержувач (П.I.Б. власника рахунку англiйською мовою)

Зараз ви читаєте новину «Хвора на рак крові Мар'яна Калабай народила здорову дитину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути