середа, 19 травня 2010 11:53

Ходорковський достукався до Медведєва і припинив голодування

Ходорковський достукався до Медведєва і припинив голодування

Колишній голова компанії "ЮКОС" Михайло Ходорковський, який оголосив 17 травня голодування, має намір припинити акцію в середу, 19 травня.

Про це журналістам заявили представники захисту бізнесмена, обвинуваченого в розкраданні нафти.

Ходорковський вважає, що мета голодування досягнута. За словами адвоката Юрія Шмідта, бізнесмена ознайомили з реакцією Кремля на його відкритий лист до Верховного суду, і Ходорковський був здивований, що реакція була такою швидкою. Шмідт зазначив, що рішення про припинення голодування його підзахисний прийняв за рекомендацією адвокатів.

Увечері 17 травня було опубліковано заяву Ходорковського, адресовану голові Верховного суду РФ В'ячеславу Лебедєву. Бізнесмен оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти продовження йому терміну арешту до 17 травня. Ходорковський вважає, що арешт був продовжений незаконно, посилаючись при цьому на зміни в законодавстві, згідно з якими до підозрюваних в економічних злочинах арешт може застосовуватися тільки в крайніх випадках.

Увечері 18 травня прес-секретар президента Дмитра Медведєва Наталія Тімакова заявила про те, що глава РФ ознайомився з відкритим листом Ходорковського. Однак про реакцію президента на заяву в Кремлі не повідомили.

В даний час Хамовнічеський суд Москви розглядає кримінальну справу відносно Михайла Ходорковського і колишнього голови "Менатеп" Платона Лебедєва. У зв'язку з продовженням терміну арешту обвинувачених захист вимагає самовідводу судді Віктора Данілкіна, однак 19 травня суддя відмовився взяти відвід.

Інтерфакс, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Ходорковський достукався до Медведєва і припинив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути