понеділок, 07 липня 2008 15:05

Хліб може стати у Києві дефіцитом

Відкрите акціонерне товариство "Хліб Києва" наполягає на невідкладному підвищенні цін на хліб у столиці.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"У випадку, якщо протягом найближчого тижня не будуть задоволені справедливі і повністю економічно обґрунтовані вимоги хлібовиробників Києва, а саме: встановлення цін на "соціальні" сорти, що дозволяють забезпечити рентабельність виробництва на рівні 15% і покриття збитків галузі за перше півріччя, вже з наступного тижня ми не зможемо гарантувати випічку хліба звичної якості і в кількості, що задовольняє потреби киян", - підкреслюється в заяві компанії.

За словами авторів заяви, у підприємств, що входять до ВАТ "Хліб Києва", на сьогодні повністю відсутні кошти на закупівлю зерна й інших компонентів виробництва хліба, на оплату електроенергії – для роботи печей, на придбання пального – для розвезення хліба до торгових точок. Будь-які мінімальні резерви зерна на елеваторах Києва відсутні. При цьому 20-25% хліба, що виробляється в столиці, спритні підприємці вивозять в інші регіони країни, де він значно дорожчий.

При цьому "Хліб Києва" вкотре нагадує, що майже два роки – з серпня 2006 року – ціни на "соціальні" сорти хліба в Києві залишалися незмінними на тлі високої інфляції, через яку вартість компонентів виробництва хліба зросла в 1,5 - 3 рази, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Хліб може стати у Києві дефіцитом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути