понеділок, 02 квітня 2007 11:01

Хіларі Клінтон зібрала на вибори рекордну суму

Американська сенаторка Хіларі Клінтон, що домагається висунення на пост президента США від Демократичної партії, зібрала рекордну суму пожертвувань для ведення своєї кампанії. Помічники Клінтон повідомили, що за перший квартал 2007 року їй вдалося зібрати $26 млн.

При цьому гроші надходили від 50 тис. донорів, що представляють усі 50 штатів країни. 80% усіх пожертв - це суми $100, або менше, говорять представники Клінтон.

Колишній віце-президент США Ел Гор на тому ж етапі президентських виборів в 1996 році зумів отримати лише $8,9 млн.

У розпорядженні Хіларі Клінтон також опинилися $10 млн., що залишилися з часу ведення її кампанії по виборах в сенат США.

Поки невідомо, яка частина із зібраних засобів буде використана для первинних виборів, а яка - для ведення президентської кампанії в тому випадку, якщо Клінтон стане кандидатом від Демократичної партії. Невідомо також, яку суму Клінтон витратила за перші три місяці 2007 року.

Хіларі Клінтон вважають найбільш вірогідним претендентом на участь у президентських виборах 2008 року.

Її головним конкурентом в боротьбі за висунення від демократів є сенатор Барак Обама, а також колишній сенатор Джон Едвардс.

Представники Обами поки не повідомляють, скільки грошей йому вдалося зібрати, проте заявили, що допомогу кампанії вже надали більше 83 тис. донорів. Обама тим часом виразив упевненість, що його команда доб"ється успіху.

"Думаю, ми повинні виправдати очікування людей, і що найважливіше, я думаю, ми зберемо достатньо засобів для гідної участі в наступних етапах виборів", - сказав сенатор, повідомляє ВВС.
Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон зібрала на вибори рекордну суму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути