пʼятниця, 15 лютого 2008 08:53

Хіларі Клінтон перемогла на первинних виборах в Нью-Мексико

Хіларі Клінтон здобула перемогу на первинних виборах у демократів у Нью-Мексико. Голосування в цьому штаті відбулося в так званий "супервівторок" 5 лютого, але для визначення переможця довелося привертати добровольців для ручного підрахунку 17 тисяч бюлетенів, відправлених голосуючими поштою в рамках системи попереднього і заочного голосування.

Таким чином, Нью-Мексико став останнім штатом, де визначився переможець за результатами первинних виборів і зборів партійного активу, які в "супервівторок" відбулися відразу в більш ніж 20 штатах.

Глава відділення Демократичної партії в Нью-Мексико повідомив у четвер, що за остаточними результатами голосування, Клінтон у цьому штаті отримала 14 голосів делегатів на національний з"їзд Демократичної партії, який відбудеться в кінці серпня в Денвері (штат Колорадо), а її суперник Барак Обама - 12.

Саме у Денвері буде названо кандидата, якому належить боротися з республіканцем в листопаді за Білий дім. Щоб стати кандидатом в президенти, демократові треба заручитися на своєму з"їзді підтримкою 2025 делегатів, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон перемогла на первинних виборах в Нью-Мексико». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути