середа, 15 жовтня 2008 13:19

Хіларі Клінтон більше не піде в президенти

Сенатор від штату Нью-Йорк Хіларі Клінтон заявила в інтерв"ю телеканалу FOXNews, що не має наміру знову балотуватися на пост президента США. За її словами, шанси на це "близькі до нуля". "Є така приказка: усяк цвіркун знай свою жердину (у оригіналі: Bloomwhereyou"replanted)", - додала клінтон.

Також Хіларі Клінтон оцінила як нульові або майже нульові шанси на те, що вона стане лідером демократичної більшості в Сенаті або суддею Верховного суду (останніх призначає президент). "Я не прагну ні до чого, окрім як бути кращим сенатором від штату Нью-Йорк", - завірила вона.

У 2008 році Хіларі Клінтон довгий час лідирувала серед претендентів на висунення в президенти від Демократичної партії. Проте на "фінішній прямій" сезону праймеріз вона програла сенаторові від Ілінойса Бараку Обамы, який і став єдиним кандидатом від демократів. Після того, як Хіларі Клінтон зняла свою кандидатуру на користь Обами, будувалися припущення, що вона може стати кандидатом у віце-президенти, а також що вона може знову балотуватися на президентський пост в 2012 році.

Поразка Хіларі Клінтон привела до того, що частина традиційного демократичного електорату (так звані "праві демократи") перейшла на сторону республіканця Джона Маккейна, вважаючи Обаму дуже лівим і ліберальним, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон більше не піде в президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути