вівторок, 15 червня 2010 15:09

Грузія будуватиме відносини з Росією за прикладом Сінгапуру і Китаю - Саакашвілі

Грузія будуватиме відносини з Росією за прикладом Сінгапуру і Китаю - Саакашвілі

Президент Грузії Михайло Саакашвілі вважає, що його країна повинна будувати відносини з Росією за прикладом Сінгапуру і Китаю.

"Ми повинні стати успішною країною, щоб усі нас потребували, в тому числі наші вороги", - сказав грузинський лідер у вівторок, 15 червня, на зустрічі з парламентською більшістю в Батумі.

"Це наша модель, а не те, щоб ми повзали в ногах у наших ворогів і бігали до них за допомогою, ми повинні самі бути успішною країною. Адже Сінгапур домігся інтересу з боку Китаю успішними реформами та розвитком", - заявив Саакашвілі.

На думку президента, для цього є передумови, оскыльки російські журналісти вже їздять до Грузії для ознайомлення з реформами в країні. "У російській та українській пресі вже пишуть про наші успіхи, і навіть я сам здивований тим, наскільки ми успішно працюємо", - сказав президент, відзначивши, що Грузія повинна будувати активні економічні відносини з Китаєм, Близьким Сходом, США, Туреччиною і Бразилією.

"Я вдячний Росії за оголошене проти нас ембарго, так як вона змусила нас відмовитися від одного ринку і диверсифікувати наші відносини", - заявив президент Грузії.

Нагадаємо, раніше Михайло Саакашвілі заявив, що нормалізація відносин між Тбілісі і Москвою можлива лише за умови модернізації Росії. Він також відзначав, що повернення Грузії до сфери впливу Москви позбавить Європу і НАТО партнера, закриє ринки регіону і доступ до центральноазійських енергоресурсів.

Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «Грузія будуватиме відносини з Росією за прикладом Сінгапуру і Китаю - Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути