понеділок, 01 березня 2010 16:41

Грузія відкрила кордон з Росією

Грузія відкрила кордон з Росією

З шостої години ранку понеділка Грузія відкрила контрольно-пропускний пункт "Казбеги" на північноосетинській ділянці грузино-російського кордону. Водночас російська сторона відклала відкриття КПП "Верхній Ларс".

Угода про відкриття пропускних пунктів була досягнута на зустрічах грузинських і російських експертів у Вірменії і Грузії за участю представників Швейцарії і підтверджено нотами МЗС Росії та Грузії.

Контрольно-пропускним пунктом "Казбеги - Верхній Ларс" за наявності візи можуть користуватися громадяни всіх країн СНД. Перехід кордону пішки заборонений. Пропуск осіб, транспортних засобів, вантажів, товарів і тварин через пункт пропуску "Казбеги" здійснюється відповідно до чинного законодавства Грузії. Пропуск осіб, транспортних засобів, вантажів, товарів і тварин через пункт пропуску "Верхній Ларс" здійснюється відповідно до чинних законів і правил РФ.

Єдиний офіційний пункт пропуску на сухопутній ділянці грузино-російського кордону "Казбеги - Верхній Ларс" перестав функціонувати три роки тому. КПП було закрито за рішенням російської сторони під приводом необхідності його ремонту та облаштування відповідно до сучасних стандартів.

Новый Регион

Зараз ви читаєте новину «Грузія відкрила кордон з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути