Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2007 13:45

Грузини затримали в російських водах камбоджійське судно з азербайджанцями

Берегова охорона Прикордонної поліції Грузії затримала судно "Жезабель-2", що плаває під прапором Камбоджі. Затримання було проведене в 145 милях від Поті, в особливій економічній зоні РФ, із дотриманням усіх міжнародних норм. Екіпаж судна складається з 14 осіб, сім із яких громадяни Азербайджану, 6 – України і один, капітан судна – з Росії. За даними грузинської сторони, кілька днів тому "Жезабель-2" заходила в абхазький порт Очамчіра. Там судно прийняло на борт контрабандний вантаж – 3 800 тонн вугілля – і попрямувало в Сочі.

У операції із затримання судна-порушника брали участь три патрульні катери грузинської берегової охорони. За фактом незаконного перетину кордонів Грузії, перевезення контрабанди та порушення правил судноплавства порушено кримінальну справу.

Вантаж "Жезабель-2", вочевидь, буде конфіскований. Капітанові судна загрожує позбавлення волі від трьох до п"яти років, членам екіпажа за незаконний перетин кордону – від двох до чотирьох років. На судно-порушник також буде накладено штраф в 50 тисяч ларі (31 тисяча доларів) за порушення правил судноплавства, повідомляє агентство "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «Грузини затримали в російських водах камбоджійське судно з азербайджанцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути