понеділок, 14 травня 2007 17:17

Google очистить інтернет від сторінок, що містять віруси

Програмісти інтернет-компанії Google дослідили мільярди сайтів, а 4,5 мільйона сторінок піддали особливо ретельному аналізу. В результаті виявилось, що кожна десята сторінка містила програми-віруси, здатні заразити комп"ютери користувачів.

В результаті отриманих даних компанія Google вирішила зайнятися цією проблемою і почала роботу з ідентифікації в мережі всіх веб-сторінок, які містять небезпечні для користувача програми.

Фахівці відзначають, що запуск вірусів або крадіжка важливої інформації з комп"ютера відбувається найчастіше через приховані завантаження: спеціально створені програми автоматично запускаються і завантажуються на комп"ютер жертви, яка відкрила відповідний сайт-пастку. А все відбувається тому, що потенційна жертва бачить на екрані принадне посилання, яке обіцяє доступ до цікавих сторінок із порнографією, програмним забезпеченням тощо. Також існують і інші програми, які перетворюють ваш комп"ютер на робота, контрольованого на відстані іншим комп"ютером.

Під час експерименту, який проводила компанія, дослідницький комп"ютер був заражений 50 різними шкідливими програмами в результаті відвідин захопленого сервера.

Google почала розробляти карту небезпечних зон усесвітньої мережі. А портал, який є учасником коаліції проти вірусів StopBadware, вже попереджає користувачів, якщо вони збираються відвідати потенційно небезпечний сайт - поряд із результатом пошуку з"являється відповідне повідомлення.

Правда, дослідники визнають, що перед ними коштує нелегке завдання, рішення якого вимагає майже повного знання інтернету в цілому, повідомляє Бі-бі-сі.

Зараз ви читаєте новину «Google очистить інтернет від сторінок, що містять віруси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути