понеділок, 04 червня 2007 13:05

Голий Тоні Блер став експонатом (ФОТО)

Величезний графічний лист (4,5 на 1,5 метра), в центрі якого зображені голі тоні Блер і його дружина Чері, стане центральним експонатом літньої виставки в Королівській академії мистецтв в Лондоні. Малюнок вугіллям за десять днів намалював Майкл Сендл, скульптор і графік, член академії.

Голий британський прем"єр з дружиною - це частина триптиха Сендла, названого автором "Вигнання з раю". Блер, який покине свій пост 27 червня 2007 року, зображений на тлі входу в резиденцію на Даунінг-стріт. На одній з бічних панелей художник намалював сцени жорсткості британської армії в Іраку, на іншій - падаючі фрагменти тіл. Вони символізують жертви серед цивільного населення в Іраку після початку війни. Робота Сендла вже отримала академічну премію Casson prize за графіку.

Сендл, відомий двома своїми монументами в Лондоні (один присвячений облозі Мальти, другої, - мореплавцям минулого і майбутнього), до цих пір не створював творів з політичним підтекстом, але тема людських жертв у військовий час зустрічається в його роботах часто. Про Тоні Блера Сендл, втім, сказав: "Він не відчуває анінайменшого докору совісті через те, що відбувається в Іраку, тому що упевнений в своїй правоті".

Літня виставка в Королівській академії мистецтв - один з найвідвідуваніших заходів в британській столиці. У 2006 році на новітні роботи сучасних британських художників прийшло подивитися більше 150 тисяч чоловік, повідомляє газета The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «Голий Тоні Блер став експонатом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути