пʼятниця, 03 жовтня 2008 12:07

Голлівудські актори хочуть більше грошей - інакше влаштують страйк

Комітет перемовників Гільдії кіноакторів США, що об"єднує 120 тисяч акторів, рекомендував винести на голосування національної ради Гільдії питання про загальний страйк.

Гільдія не змогла домовитися з продюсерами кіностудій щодо нового трудового контракту для своїх членів, хоча термін старого контракту закінчився ще 30 червня 2008 року. Актори, поки переговори продовжувалися, працювали за старими контрактами.

У національну раду Гільдії входить 71 людина. Якщо пропозиція почати страйк буде схвалена більшістю голосів на зборах ради 18 жовтня, то питання буде винесено на загальне голосування.

Щоб керівництво Гільдії змогло оголосити страйк, за це повинні проголосувати не менше 75 відсотків всіх членів Гільдії.

Нагадаємо, що в 2007 році невдалий результат переговорів між профспілкою сценаристів і продюсерів призвів до тримісячного страйку сценаристів Голлівуду, в результаті якої економіка Каліфорнії втратила 2,5 мільярда доларів.

Перемовники студій вимагають, щоб членам Гільдії був запропонований на схвалення новий контракт, що передбачає 250 мільйонів доларів додаткових виплат протягом трьох років.

Представники Гільдії стверджують, що збільшення виплат за новим пакетом недостатньо велике і вимагає переглянути у бік збільшення відрахування з DVD і від розміщення у фільмах продакт-плейсмента.

Члени Американської федерації акторів радіо і телебачення (AFTRA), меншої профспілки акторів, що об"єднує 70 тисяч людей в США, ратифікували новий трирічний трудовий договір з кіностудіями, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Голлівудські актори хочуть більше грошей - інакше влаштують страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути