вівторок, 15 липня 2008 15:05

Голі любителі ведмедів прийшли до Єлизавети ІІ (ФОТО)

Сьогодні, 15 липня, активісти PETA, організації, що захищає права тварин, влаштували акцію протесту біля посольства Великої Британії у Ризі.

Захисники прав тварин в Латвії закликають Королеву Єлизавету II і Міністерство оборони Великої Британії відмовитися від вбивства чорних ведмедів у Канаді. Члени PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) біля посольства Великої Британії на власному прикладі продемонстрували, що "краще бути голим, ніж у шкірі ведмедя". З одягу на них були тільки шапки зі штучного хутра.

Учасники акції протесту закликали британську королеву і Міністерство оборони Великої Британії відмовитися від англійської традиції - високих шапок з хутра барибалів, які носять лондонські охоронці.

"Сьогодні ми прийшли сюди, щоб розкрити голу правду про походження шапок королівської охорони. Руки британського міністерства оборони будуть забруднені кров"ю до тих пір, поки ведмедів вбиватимуть заради символічного аксесуара. Існує прекрасна альтернатива із штучного хутра", - йдеться у повідомленні координатора кампанії PETA Europe Лоурена Боуі (Lauren Bowey). "Традиції - це не виправдання жорстокості".

Опитування, проведене PETA, показало, що майже 80% респондентів не згодні з тим, щоб гроші платників податків йшли на вбивство канадських ведмедів барибалів заради хутра для шапок для королівської охорони.

Ініціативу PETA вже підтримали такі відомі люди як Памела Андерсон, Пінк, Роджер Мур, Моррісей, Джеймс Кромвель, Твігі, повідомляє The Baltic Times

Фото Reuters
Зараз ви читаєте новину «Голі любителі ведмедів прийшли до Єлизавети ІІ (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути