вівторок, 14 вересня 2010 12:06

Генпрокуратура "повісила" на мертвого Кравченка вбивство Ґонґадзе

Генпрокуратура "повісила" на мертвого Кравченка вбивство Ґонґадзе

Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Кравченко був замовником вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе, повідомив РБК-Україна голова прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко. Він також заявив, що кримінальну справу щодо замовника вбивства закрито у зв"язку зі смертю обвинуваченого.

Також Бойченко повідомив, що 7 вересня завершилося досудове слідство у кримінальній справі щодо генерала Олексія Пукача. За словами Бойченка, 15 вересня потерпілі зможуть приступити до ознайомлення з матеріалами досудового слідства.

Також він заявив, що єдиним обвинуваченим у цій справі дійсно є Пукач. За словами Бойченка, йому висунуто низку звинувачень, найсерйозніше з яких - виконання замовного вбивства.

***

29 листопада 2000 року були оприлюднені "плівки Мельниченка" - аудіозаписи розмов у кабінеті президента Леоніда Кучми, зроблені майором Держохорони Миколою Мельниченком. В одному з фрагментів обговорювалися Ґонґадзе і способи його фізичного усунення. У записах чути голоси, схожі на голоси Леоніда Кучми, екс-глави АП Володимира Литвина, екс-голови СБУ Леоніда Деркача і колишнього голови МВС Юрія Кравченка.

Вранці 4 березня 2005 року, напередодні свого дня народження, Кравченко був знайдений мертвим на своїй дачі в елітному селищі Золоті Ворота в Конча-Заспі під Києвом, з двома вогнепальними пораненнями в голову, зробленими зі зброї різного калібру. Того дня він повинен був прийти за повісткою на допит до Генеральної прокуратури у справі Ґонґадзе.

Колишній начальник департаменту зовнішнього спостереження Головного управління кримінального розшуку МВС Олексій Пукач, який з 2003 року перебував у міжнародному розшуку, був затриманий 21 липня 2009 року в селі Молочки Житомирської області.

Він повідомив слідчим, де розташована голова вбитого журналіста, і показав це місце у Білоцерківському районі Київської області неподалік від села Сухоліси. Там дійсно були знайдені фрагменти черепа, які ідентифікували як такі, що належали Георгію Ґонґадзе.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура "повісила" на мертвого Кравченка вбивство Ґонґадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути